Diego

Hoi, ik ben Diego en al heel lang aan het werk voor Sinterklaas!
In 2001 ben ik begonnen als Coole Piet. Sinterklaas geeft de pieten altijd een bijnaam omdat er zoveel PedroΓÇÖs en Esperanza’s zijn! Meestal doet hij dat nadat hij je een tijdje goed bestudeerd heeft. Mij vond hij ‘Cool’ en dat is altijd zo gebleven! In de film ‘Sinterklaas en het Geheim van het grote boek’ vraag ik Sint of de kinderen mij bij mijn voornaam mogen noemen; ‘Diego’, want zo heet ik in het echt. Gelukkig mocht dat! Maar hoe je mij ook noemt, ik ben en blijft: ‘Diego, de Coolste Piet van Nederland!’

Ik ben jarig op 15 januari, dus ben ik een Steenbok. Misschien dat ik daarom zo goed kan klimmen. Ik schrijf al mijn liedjes zelf en dat doe ik met groot plezier! Mijn liedjes gaan over het werk dat wij doen, soms ook over problemen met Pieten. Soms zing ik over hoe leuk kinderen het sinterklaasfeest vinden. Mijn nieuwste album heet ‘Coolste Hits5’ en daarop staan 14 liedjes en 2 luisterverhaaltjes. Ik heb ook een aantal mooie film gemaakt zoals; ‘Sint & Diego; de Magische Bron van Myra’ en ‘Sint & Diego; Het Geheim van de Ring’.

Spannende avonturenfilms met veel humor en muziek! Ik hoop dat je ze gaat bekijken met je mama, papa, opa of oma of wie dan ook! ‘Sint & Diego; Het Geheim van de Ring’ draaide in 2014 in alle bioscopen. Ik houd erg van optreden en ik hoop dat we elkaar ergens in Nederland tegenkomen!

Meer informatie over Diego vindt u hier